myexit logomyexit logo
ALMY d.o.o. logo

ALMY d.o.o.

Check iconaktivan poslodavac
Zenica

Više od 34. godine Kompanija „Almy" uspješno posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine a predanost poslu i profesionalan pristup uposlenika, kao i jasna vizija menadžmenta, doprinijeli su da preduzeće „Almy", osnovano davne 1989. godine kao privatno preduzeće sa 15 zaposlenih, nekoliko kamiona, te manjim pogonom za proizvodnju betonske galanterije, izraste u renomiranu kompaniju koja danas zapošljava više od 500 radnika, uglavnom mladog i visoko obrazovanog kadra.

Kompanija „Almy" danas posjeduje preko 10 poslovnih objekata sa preko 50.000 m2 zatvorenog poslovnog prostora i preko 20.000 m2 skladišnog prostora, 3 bau centra smještena u Zenici, Zavidovićima i Nemili i više skladišta građevinskog materijala, 5 benzinskih pumpi u Zenici, Sarajevu i Zavidovićima, i motel Almy u Zenici, 6 betonskih baza, kao i najveću fabriku betonske galanterije u BiH.

Stoga, ne bez razloga, slovimo za bh. lidera u proizvodnji betona i betonske galanterije. Posjedujemo vlastite pogone za proizvodnju betona u Sarajevu, Zenici i Zavidovićima, koje su opremljene najmodernijom tehnologijom, sukladno evropskim standardima a prevoz betona vršimo sa trideset miksera dok za ispumpavanje betona posjedujemo deset pumpi za ispumpavanje do 45 metara visine. Sve prednje navedeno omogućava nam da proizvedemo i distribuiramo preko 600m3 betona/1h.

Kompanija Almy d.o.o. Zenica i brend AlmyBeton(R) dobitnik je prestižnog certifikata o fabričkoj kontroli proizvodnje betona izdat od strane GIT-ovog instituta za građevinarstvo, građevinske materijale i nemetale iz Tuzle. Potvrdu za proizvodnju vrhunskog betona potvrđuje i usvajanje standarda za kvalitet ISO 9001:2000 i ISO 9001:2008.

U sklopu internih kontrola posjedujemo i vlastitu laboratoriju za kontrolu kvaliteta betona i komponenti za beton.

Naša kompanija dobitnik je i QUDAL – Quality meDAL za proizvodnju betona i betonske galanterije. QUDAL – QUality meDAL Construction istraživanja švicarske kuće ICERTIAS mjere isključivo iskustvo, mišljenje i percepciju potrošača o ponuđačima koji nude apsolutno najvišu razinu kvaliteta. QUDAL – QUality meDAL je zlatna medalja koju nose oni proizvodi i usluge koji su apsolutno najkvaliteniji, prema mišljenju potrošača (ispitanika), neovisno o njihovoj cijeni. Posebna pažnja posvećuje se zaštiti okoline, stoga napominjemo da su uz naše betonare instalirani najsavremeniji separatori za pranje otpadnog betona, kao i separatori za oborinske i uljne vode, kao i biološki separatori za kanalizacione vode. Mi brinemo o prirodi.

Uz sve navedeno, uspješno smo sagradili i fabriku za proizvodnju praškastih materijala, boja i fasada pod brendom BAUMY koja sljedeće godine bilježi jubilej od 10 godina uspješnog rasta i širenja, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.

Sa preko 100 proizvoda iz proizvodne linije Baumy i preko 50 proizvoda iz fabrike betonske galanterije posebno smo ponosni na svoja dva brenda AlmyBeton(R) i Baumy(R).

Osim proizvodnje, djelatnost kompanije je usmjerena i na trgovinu, transport roba i ugostiteljstvo. Trgovinske aktivnosti kompanije uključuju veleprodaju i maloprodaju naftnih derivata, veleprodaju i maloprodaju ulja, maziva i guma, te veleprodaju i maloprodaju građevinskih materijala i srodnih proizvoda.

„Kompanija Almy je dugogodišnji ovlašteni distributer i uvoznik proizvoda najveće svjetske naftne kompanije Shell. Također smo i generalni distributer ulja i maziva Alpet za BiH".

U okviru transportnog sektora, kompanija posjeduje mehanizaciju od preko 200 kamiona, kako za domaći tako i za međunarodni transport i više od 30 manjih komercijalnih vozila, te predstavlja sinonim za poslovni uspjeh.

Rezultat dugogodišnjeg uspješnog poslovanja kompanije Almy d.o.o. u prodaji keramike, laminata, sanitarija i podova doveo je do nastanka brenda CERALMYCO i salona Ceralmyco koji nosi epitet najmodernijeg salona ove vrste u BiH, a da bi opravdao isti uveli smo i kutak za 3D dizajn vaših kupatila, kuhinja i sl. Ukoliko niste sigurni koje proizvode izabrati i kako će izgledati u vašem domu naš tim stručnjaka tu je da Vam pomogne.

Kroz građevinsku operativu Almy Gradnja d.o.o, kompanija je u potpunosti opremljena za izvođenje svih vrsta građevinskih radova iz oblasti visokogradnje i niskogradnje.

„Radimo po sistemu „ključ u ruke". Ponosimo se svojom referentnom listom koju čine: stambeni kompleks Makovi Zenica i Šip Sarajevo, stambeni kompleks Residence, stambeni objekat 3D Rosulje Sarajevo, Raiffeisen Bank, Messer BH Gas, Soda so, Akova Impex, Bosna Sema obrazovni kompleks, Univerzitet u Zenici, Gradski muzej Zenica, Kantonalno tužilaštvo Ze-Do kantona" i mnogi drugi...

U sastavu Almy gradnje nalazi se i sektor Almy metali koji raspolaže sa poslovnom zgradom i proizvodnim pogonima za izradu svih vrsta bravarije, limarije, te pogone za izradu čeličnih konstrukcija locirane u Zavidovićima ukupne površine 12.500m2.

U toku je i rekonstrukcija poslovnog objekta na lokaciji zgrade IK Banka-e u Zenici a novi objekat ,,Almy Business Center" zadržava prvobitnu namjenu poslovnog objekta.

Objekat se nalazi u samom centru Zenice okružen institucijama koje su značajne za funkcioniranje grada, kao što su Gradska uprava, MUP Kantona, Kantonalno Tužilaštvo, Općinski sud, glavne poslovnice banaka, BH Telecom itd. a osim modernizacije, novim projektnim rješenjem velika pažnja je posvećena energetskoj efikasnosti objekta kao i zadovoljavanju protupožarnih i ostalih zakonskih propisa.

Ključ uspješnog poslovanja a samim tim i uspješne poslovne strategije se ogleda u svakodnevnom unaprijeđenju sistema poslovanja unutar kompanije, konstantnom vrijednovanju mladog i visokoobrazovanog kadra te prepoznavanju i pravovremenom reagovanju na poslovne prilike koje nam nudi tržište.

Ono što nas izdvaja od naše konkurencije jeste okrenutost ka proizvodnji kroz vlastite prozvodne pogone u Zavidovićima, Zenici i Sarajevu. Jačanje brenda Almy na BiH ali i inostranom tržištu. Konstantno ulaganje u postojeće kapacitete te investiranje u nove poslovne poduhvate.

Birajte najbolje, kompanija Almy!